Time tracking met uniek object

Time tracking met uniek object

Als student hebben we vaak last van tijdsnood. We krijgen zoveel werk dat we denken dat het niet meer haalbaar is. De oorzaak hiervan ligt echter meestal bij het plannen. Daarom kregen we in de les de opdracht om een time tracker te maken.

Wat is een time tracker?

Een Time Tracker is een voorwerp die ervoor zorgt dat je je taken kunt meten op vlak van duur. Het is handig om te maken zodat je zelf weet met wat je bezig bent en voor hoelang. Het is handig om voor je te zetten zodat je minder snel afgeleid bent. Tijdens het schoolwerk geraak ik snel eens afgeleid, als ik dan mijn time tracker voor me zie staan, besef ik dat ik eigenlijk verder moet werken. Ik zie het dus als een soort motivatie om niet af te wijken van het werk die ik nog moet doen.

Welke time tracker maakte ik?

Ik koos ervoor om creatief tewerk te gaan en een 3D time tracker te maken. Ik had een blokje hout meegenomen van thuis zodat ik die om kon bouwen tot time tracker. Ik begon eerst met alle bezigheden te bepalen die ik op mijn time tracker wou zetten. Dit werd uiteindelijk TV kijken, eten, muziek luisteren, sporten, naar school gaan en slapen. Met deze zes activiteiten kon ik op ieder vlak van mijn blokje hout iets plaatsen.

Wat vind ik van de time tracker?

De time tracker is zeer makkelijk te gebruiken, wat zeker een voordeel is. Iedere keer als ik een van de activiteiten doe, kan ik het blokje hout zo kantelen dat de activiteit voor mij staat. Zo is het makkelijk om bij te houden hoelang ik bezig ben met die activiteit. Ik denk echter niet dat ik het vaak zal gebruiken, het was handiger geweest als op de time tracker andere dingen stonden. Ik bedoel hiermee dat het meten hoelang ik naar school ga niet interessant is, aangezien die uren vast staan. Dingen zoals slapen en eten zijn dan wel weer handig, omdat deze constant variëren.

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen