Paul vs Mayweather, beginner vs koning

Paul vs Mayweather, beginner vs koning

De boksing wereld staat op zijn kop na de aankondiging dat Logan Paul, een influencer vooral bekend op YouTube, gaat boksen tegen de undefeated Floyd Mayweather Jr. Voor velen kwam dit nieuws onverwacht aan, en velen hebben ook hun eigen mening rond deze match. De meesten denken dat Mayweather dit zonder enige moeite wint, terwijl sommigen denken dat Logan Paul de wereld kan verassen als underdog.

Waarom is Floyd koning in het boksen?

Floyd Mayweather is in zijn professionele carrière nog nooit verloren (50-0, 27 knockouts). Floyd Mayweather staat bekend als een defensieve genie. Zijn laatste professionele match was tegen Connor McGregor, een superstar in MMA. Deze wedstrijd zorgde ervoor dat Floyd zijn record op 50-0 kwam te staan, niemand heeft er dus nog in geslaagd om ooit te winnen.

Tegen Logan Paul, een influencer?

Floyd zal het opnemen tegen Logan Paul. Hij is enorm populair op YouTube en andere platformen door zijn entertainende video’s. Daarnaast heeft Logan Paul ook zijn eigen podcast genaamd Impaulsive. Het feit dat Logan Paul de kans krijgt om te vechten tegen Floyd Mayweather is zeer uniek en misschien zelf onwerkelijk. Logan Paul zijn professioneel record staat op een triestige 0-1. Hij verloor zijn eerste en enige professionele match tegen een andere YouTuber genaamd KSI.

Het feit dat een bokser met een record van 0-1 in de ring kan gaan tegen iemand die 50-0 staat is ridicuul. Er zijn zoveel boksers die in de ring wouden gaan met Floyd, maar ze moesten eerst bewijzen dat ze waardige competitie waren alvorens dit ooit zou lukken. Logan Paul heeft zeker niet bewezen dat hij waardige competitie is aan zijn record te zien, en toch kan hij in de ring stappen met Floyd.

Boksen voor geld, of voor de eer?

Ik denk dat deze match vooral gaat om het geld, bij beide boksers. Beiden hebben een enorme fanbase wat dit event een van de grootste zal maken die de wereld ooit heeft meegemaakt. Er zullen enorm veel mensen zijn die betalen om de match te kunnen zien. Ik vind dit persoonlijk jammer, boksen is niet meer wat het vroeger was. Door alle YouTubers die starten met boksen, gaat het meer om het geld en de fame, dan om de sport zelf.

Aan de andere kant is het mooi om te zien dat deze influencers de sport aan hun publiek willen introduceren. Boksen is als sport de voorbije jaren enorm toegenomen in populariteit over de hele wereld, en dat is vooral te danken aan deze influencers. Toch denk ik dat deze match een enorme anticlimax zal zijn en dat Floyd Mayweather het snel gedaan zal maken. Ik zie “The Undefeated” niet verliezen tegen iemand die nog nooit gewonnen heeft, ook al is Logan Paul veel groter en gespierder dan Floyd.

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen