Mijn eerste netwerkevent

Mijn eerste netwerkevent

Onlangs heb ik mijn eerste netwerkevent bijgewoond. We hadden gekozen voor Start@k, Sandy had ons dit namelijk aangeraden. De aanrader was zeker goed, ik had al eens via mijn broer van Start@k gehoord en was dus zeer blij dat ik het ook eens mocht gaan bijwonen. Ons groepje heeft helaas niet gesproken omdat niet iedereen aanwezig kon zijn. Ik ben echter als bezoeker geweest en heb interessante dingen ontdekt.

Ik vond dat Start@k zeer leerrijk was, ook al heb ik zelf geen pitch gedaan. Ik ben toch gaan luisteren om wat ervaring op te doen. Ik ging met de gedachte om mijn beeld van ondernemen te verruimen, wat in mijn ogen wel is gelukt. Ik had veel interessante projecten en ideeën leren kennen van andere startende ondernemers. Wat ik zeer interessant vond, was de speciale kattenbak als idee, maar ook van de 2 jongemannen die al volledig eigen T-shirts hadden van hun eigen onderneming. Ze deden iets in fotografie, wat ik als hobby ook wel eens doe maar niks professioneel. Hun troef was dat ze werkten met nieuwe technologieën zoals drones om zo mensen voor hun te doen kiezen.

Ik denk dat zulke netwerkevents niet alleen goed zijn om je eigen idee aan de mensen te vertellen, maar ook om de ideeën van andere mensen te leren kennen. Ik vind het zeer interessant om zulke ideeën te horen en wie weet kan je bepaalde dingen overnemen. Daarnaast was er ook nog feedback van de jury en enkele professoren. Feedback is altijd handig om te krijgen omdat ze je idee alleen maar kan verbeteren en versterken. Ik vond soms wel dat de beginnende student-ondernemers, zoals ik, wat strenge feedback kregen waardoor we echt met de voetjes op de grond werden gezet, want we staan natuurlijk nog niet zo ver als de andere studenten die daar kwamen pitchen. Dat is natuurlijk geen negatief punt, het is gewoon de realiteit.

Het is moeilijk om op alle 13 vragen te beantwoorden, aangezien het event online was en wij ook niet hebben gesproken. Ik heb ook nadien met niemand gepraat. Als ik naar een event zou gaan, zou ik wel visitekaartjes nodig hebben. Nuttige informatie opschrijven had ik al gedaan. Ik denk dat het daarnaast ook zeker belangrijk is als ik naar een netwerkevent ga, dat ik niet verlegen ben om mensen aan te spreken. Dat is dus zeker een puntje om op te letten voor mij.

Ik kan dus besluiten dat ik het netwerkevent als positief ervaren heb. Ik heb veel leuke en creatieve ideeën leren kennen van andere studenten en ook interessante feedback gehoord. Ik zou dus zeker ook eens zelf gaan pitchen met mijn eigen groepje op zo’n event.

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen