Jobsplash @ Howest

Jobsplash @ Howest

Op vrijdag 21 oktober kregen we de kans om de jobsplash bij te wonen. We konden kiezen uit verschillende sessies die ons voorbereiden op het zoeken van een job, en hoe we dat op een goede manier kunnen doen. Het was een zeer interactieve dag, en op het einde was er nog een netwerkevenement met verschillende bedrijven. Er was gezorgd voor veel diversiteit in de aanwezige bedrijven. Zo had iedere richting iets naar zijn of haar interesse.

De dag werd ingezet in de aula. Iedereen werd samen onthaald door Charlotte Van Beirendonck, zij is te werk bij Quintessence. Het was een interactieve sessie, bedoeld om iedereen wat wakker te schudden voor wat nog ging volgen de rest van de dag. We kregen tips over solliciteren, wat we wel en beter niet zouden zeggen op zo’n gesprek. We kregen ook de opdracht om ervaringen in het verleden uit te leggen in de STARR methode. Dit werd ons ook aangeraden om te gebruiken in toekomstige sollicitatiegesprekken.

Daarna was het tijd voor onze eerste sessie over video cv. Dit werd gebracht door Gilles Moerman van Lagom Engineering, en Michelle Dutry van Tecjobz HR Group. De nadruk lag op het online solliciteren. Ze gaven ons tips over hoe we een geslaagde online sollicitatiegesprek kunnen doen. Van kledij, tot locatie, zelfzekerheid en nog veel meer. Een sessie die ik zeker mee kan nemen in de (nabije) toekomst. Wat ik zeker zal onthouden uit deze sessie, is om sommige vragen die gesteld worden al eens voor te bereiden. Het best doe je dit voor de spiegel, zo sta je niet met een mond vol tanden als je een vraag krijgt.

Na de lunch, was het tijd voor onze tweede sessie. Deze werd gebracht door Inge Duytschaever. De sessie ging over waardegedreven solliciteren. We leerden er vooral kennen wie we zelf waren als persoon. Dat deden we aan de hand van verschillende opdrachten, waar vragen aan gekoppeld waren. Zo konden we beter weten welke waarden belangrijk waren voor onze job later. Zo leerde ik bijvoorbeeld dat ik een persoon ben die waarde hecht aan work – life balance. Maar ook dat ik houd van een uitdaging en graag structuur breng in groepen. Het was ook leuk om enkele klasgenoten beter te leren kennen, aangezien we de vragen aan elkaar moesten stellen.

Als laatste sessie, was het de opleidingspecifieke sessie. Voor ons ging deze over het kiezen tussen intrapreneurship of entrepreneurship. Een leuk soort debat waarbij drie oud studenten hun mening en ervaringen deelden met ons. Voor mij blijft het nog altijd een moeilijke keuze wat ik wil gaan doen na m’n studies. Maar ik heb wel meer het gevoel gekregen dat kiezen om te starten als intrapreneur een betere keuze kan zijn. Zo kan je veel ervaring opdoen, om dan later een eigen idee uit te werken als entrepreneur.

Tenslotte was er ook nog een netwerkmoment met verschillende bedrijven. Een goede mogelijkheid om een stageplek te zoeken. Het was leuk om te zien dat bedrijven als Tui ook langskomen naar onze school om meer uitleg te komen geven. Een goede afsluiter van de jobsplash!

Geen reacties

Je reactie toevoegen