Eerste keer werken met Premiere Pro

Eerste keer werken met Premiere Pro

Voor de module basiskennis statistiek, databases en netwerkmodellering moeten we voor verschillende leerdoelen een workshop volgen waarmee we aan een van deze leerdoelen kunnen voldoen. In het totaal zijn er zes verschillende leerdoelen, we moeten dus zes verschillende workshops volgen.

Ik koos om voor leerdoel 0306 te leren werken met Adobe Premiere Pro. Voor de mensen die deze tool niet kennen, het is een programma waar video – editing centraal staat. Je kan gebruik maken van veel verschillende effecten, en je kan er zelfs nog extra aankopen. Video – editing sprak me al een lange tijd aan, en ik denk dat het een goede skill is om enige kennis van te hebben.

Deze software is natuurlijk niet gratis, dus besloot ik om die aan te kopen via Academic Software. Toen ik het programma ter beschikking had, ben ik op zoek gegaan naar een les die me op gang kon zetten. Zo vond ik al snel een goede les op Linkedin Learning. Ik heb die les niet helemaal gevolgd, ik heb deze gevolgd totdat ik het gevoel had dat ik zelf verder op ontdekking kon gaan aan de hand van YouTube – video’s en zelfstudie. Zo ga ik namelijk het liefst tewerk, als ik alles zelf kan ontdekken.

Het resultaat is dat ik al verschillende video’s gemaakt heb en die op een YouTube kanaal geplaatst heb. Ik had nog nooit iets geplaatst op mijn YouTube kanaal en toch haalde de video die ik ingediend heb al meteen 100 views, iets waar ik wel tevreden mee was. Ondertussen heb ik al verschillende video’s gemaakt, je kan gerust een kijkje nemen door op deze link te klikken.

Ik ben zeer blij dat ik heb leren werken met Adobe Premiere Pro. Aangezien ik de volledige bundel van Adobe heb kunnen aankopen via Academic Software voor een studentenprijs, ben ik van plan om ook nog Photoshop te leren en misschien nog andere tools. Wanneer dit gebeurd is, zal ik er zeker nog een blogbericht over schrijven zodat jullie opnieuw het resultaat kunnen zien.

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen