De kracht van Power Apps

De kracht van Power Apps

Onlangs heb ik een workshop gevolgd over Microsoft Power Apps. Deze werd gegeven door Nils Van Butsel en werd me aangeraden door Ann Deraedt. In de workshop werd uitgelegd wat Power Apps is en wat je er precies mee kan doen. Het was een zeer interactieve en interessante workshop. In dit blogartikel zal ik uitleggen wat ik allemaal geleerd en gemaakt heb.

Wat is Power Apps?

Microsoft Power Apps is een platform waarbij je processen kunt automatiseren en zakelijke apps ontwikkelen zonder dat je veel kennis moet hebben van coderen. Het is eigenlijk een simpele manier om een app uit te bouwen voor iemand die niet dezelfde kennis heeft als een programmeur.

Waarvoor wordt Power Apps gebruikt?

Power Apps wordt vooral gebruikt voor processen in bedrijven te automatiseren. Power Apps bevat meer dan 275 connectoren waardoor het zeer makkelijk is om data, van verschillende plekken, samen te brengen. Power Apps wordt ook vaak gebruikt om apps te maken voor reisassistentie, om hotels te boeken, en nog veel meer.

Welke app heb ik gemaakt?

Ik heb door de workshop te volgen een basisapp kunnen maken in Power Apps, om de basis onder de knie te krijgen. De bedoeling was om een pagina te maken waarin alle werknemers gelijst staan met hun naam en e-mailadres. Daarboven moest ik een switch toevoegen, wanneer je die activeert toont het de mensen in of uit dienst, naargelang wat je selecteert.

Dit is voortgekomen uit een simpel Excel document waarin alle data stond. Normaal was het ook nog de bedoeling om een foto aan iedere persoon toe te kennen, om te weten hoe ze eruit zien. Helaas had ik die foto’s niet omdat ik niet live bij de workshop was. Ik heb het opgelost door een basisfoto te geven aan iedere persoon, om toch aan te tonen dat ik weet hoe het moet.

Het was een zeer interessante workshop. Ik koos ook om deze te volgen omdat app development mij ook interesseert en ik er zeker meer over wil leren. Ik denk dat Power Apps zeker een goede eerste stap is hierin. ik vond ook dat Nils de workshop zeer goed heeft begeleid, het was duidelijk dat hij een ruime kennis had.

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen