Al je klanten in handbereik met HubSpot

Al je klanten in handbereik met HubSpot

Onlangs heb ik een LinkedIn les gevolgd over HubSpot. De les heeft me positief verrast en ik ben van plan om HubSpot in de toekomst te gebruiken. Maar wat is HubSpot precies, waarom is het zo een handige tool en hoe werkt het? Daar zal ik over praten in dit blogbericht.

Wat is HubSpot?

HubSpot is één van de bekendste tools voor marketing, verkoop en klantenservice met een volledig gratis CRM (Customer Relationship Management) als kern. Er zijn veel tools die je kan gebruiken en ook combineren met elkaar. HubSpot helpt met andere woorden je salesteam, zij staan namelijk dag in en dag uit in contact met klanten. De CRM tool zorgt ervoor dat dit vlotter loopt en veel dingen geautomatiseerd kunnen worden. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar de software is zeer goed opgesteld, wat alles duidelijk maakt.

Wat is CRM precies?

CRM oftewel Customer Relationship Management betekent hoe een bedrijf zijn relatie met hun klanten en potentiële klanten regelt. Een CRM-systeem is voor veel bedrijven een instrument om voeling te houden met hun klanten, processen te automatiseren en meer winst te genereren.

Ik zal dit even verduidelijken aan een voorbeeld. Je zoekt naar een website om een bepaald sjabloon te gebruiken om eender wat te doen. Vooraleer je toegang krijgt tot het sjabloon, moet je een account aanmaken waarbij je je e-mailadres moet achterlaten. Als je na een bepaalde periode nog niet opnieuw gebruik hebt gemaakt van de sjablonen van die website, zullen zij jou een mail sturen die je zal aanzetten om hun website opnieuw te bezoeken. Deze processen verlopen automatisch, dit wordt CRM genoemd en kan dus gedaan worden via HubSpot.

Is HubSpot gratis?

Het antwoord op deze vraag is ja en nee. Je kan met de gratis versie van HubSpot bijna alles doen, maar in beperkte mate. Als je een groot bedrijf hebt, kan je je CRM niet runnen met de gratis versie maar zal je moeten betalen. Er zijn verschillende abonnementen naargelang de grootte van je bedrijf. Met de gratis versie kan je wel al heel wat. Je kan 5 automatische emails opstellen, je kan 5 automatische templates opstellen voor je e-mails. Daarnaast heb je nog toegang tot de analytic tools en nog veel meer.

Daarnaast heeft HubSpot nog veel andere functies, zoals het inplannen van meetings, taken toedienen aan personen, bellen naar contacten, deals opstellen tussen twee of meerdere personen/bedrijven… Kortom, HubSpot is een veelzijdige tool waarmee je veel kan automatiseren.

Ik denk dat het zeker de moeite waard is om als bedrijf te investeren in CRM en ik zou zelf zeker een HubSpot abonnement aangaan als ik later mijn eigen bedrijf heb. Het helpt je salesteam enorm en het zorgt ook voor een beter contact tussen al je klanten en potentiële klanten. Ik ben blij dat ik deze les gevolgd heb, het was zeer interessant om over CRM te leren maar ook hoe HubSpot in elkaar zit.

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen